
فرار کن کیک کاپ یا کیک فنجانی نوعی کیک فانتزی است که در قالب های کاغذی مخصوص درست می شود و با خامه و انواع میوه ها و شکلات ها تزئین می شود. شخصی به نام امیلیا سیمونز اولین بار در سال ۱۷۹۶ این نوع کیک را در فنجان های گلی کوچک پخت و دستور پخت آن را در کتاب آشپزی خود منتشر کرد. کاپ کیک ها به قدری محبوب هستند که روزهایی به نام آنها در تقویم جهانی وجود دارد. به عنوان مثال، ۱۸ اکتبر روز جهانی مافین شکلاتی، ۹ نوامبر روز جهانی مافین وانیلی و ۱۵ دسامبر روز جهانی مافین میوه ای است. امروزه در صنعت شیرینی پزی شاهد نمونه های متنوعی از کیک ها در طعم ها و اندازه های مختلف هستیم. این کیکها برای سرو در جشنها و مهمانیها بسیار مناسب هستند، زیرا مجرد و اندازه مناسبی دارند. مافین های موزی و شکلاتی نوعی مافین شکلاتی هستند که وقتی با موز ترکیب می شوند طعم آن بسیار خوب است، به راحتی می توانید این مافین خوشمزه را در خانه درست کنید، بنابراین این مقاله در مورد طرز تهیه مافین موز و مافین را بررسی کنید.
مواد لازم
موز رسیده و متوسط: ۲ عدد
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد کیک سفید: ۲ پیمانه
پودر کاکائو: یک چهارم پیمانه
روغن مایع: سه چهارم لیوان
شکر: نصف پیمانه
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
شکلات چیپسی: به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه این کاپ کیک خوشمزه ابتدا موز را پوست بگیرید و با پشت قاشق له کنید. تخم مرغ ها را با شکر و وانیل با همزن دستی بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند سپس روغن و پوره موز را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. حالا مواد خشک یعنی آرد، پودر کاکائو، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و کم کم به مایه کیک اضافه کنید و از یک طرف هم بزنید تا آرد کاملا با مواد مخلوط شود. کاغذ مخصوص کیک را در قالب کیک بریزید و مخلوط آماده شده را روی کاغذها بریزید و روی آن چیپس های شکلاتی بپاشید. قالب کیک را به مدت ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا کیک بپزد.
قبل از تهیه هر کیک و دسر باید نکات زیر را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه خوبی بگیرید.
۱- مواد کیک را به دمای محیط برسانید. بنابراین حداقل نیم ساعت قبل از شروع سعی کنید همه مواد را از یخچال خارج کرده و به دمای محیط برسانید.
۲- به طور کلی فرهای مختلف دما و زمان پخت متفاوتی دارند. مثلا اگر در دستور پخت دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده باشد، با این دما و زمان به نتیجه دلخواه در فر خود نخواهید رسید. البته نگرانش نباش با چند بار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و زمان برای پخت کیک در فر شما مناسب است. با این حال، به یاد داشته باشید که سطح حرارت نشان داده شده در دستور العمل ها معمولا بر اساس یک اجاق برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را ۱۰ تا ۲۰ درجه بالاتر قرار دهید. اما دمای گفته شده بستگی به فر شما دارد. باید نگران باشی پس از چند بار تلاش، دما و زمان پخت را یاد خواهید گرفت. وقتی مواد را آماده می کنید و روی میز کار می گذارید، همیشه قبل از شروع کار فر را روشن کنید. زیرا برای تهیه هر نوع کیک یا پایی باید فر را از قبل گرم کنید تا زمانی که می خواهید کیک را در فر قرار دهید، فر کاملا گرم شود.
۳- سعی کنید اندازه گیری های دیجیتال و اقدامات استاندارد پخت را انجام دهید. زیرا اندازه گیری دقیق مواد اولیه در تهیه کیک و دسر بسیار مهم است.
۴- هنگام هم زدن تخم مرغ ها، همیشه همزن را چندین بار خاموش کنید و اطراف کاسه را با کاردک تمیز کنید تا تخم مرغی داخل کیک باقی نماند و داخل کاسه بریزید. در غیر این صورت، حتی اگر از وانیل یا اسانس استفاده کنید، کیک بوی تخم مرغ می دهد.
۵- آرد و مواد خشک دیگر مانند پودر کاکائو را همیشه قبل از پخت هر کیک ۳ بار الک کنید. این باعث می شود خمیر هوای مطبوع و سبک تر شود. در نتیجه ساختار کیک شما بهتر می شود. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که کیفیت آردهای موجود در بازار متفاوت است. بنابراین، بسته به کیفیت آرد، مقدار آن ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور پخت باشد. بنابراین هنگام اضافه کردن آرد به این نکته توجه کنید. اگر می بینید که مواد کیک سفت می شود؛ اما هنوز آرد وجود دارد. پس آردی که اضافه کردید کافیه بقیه رو اضافه نکنید. اگر دستورالعمل ها را دنبال کردید؛ اما احساس می کنید که مواد تشکیل دهنده کیک هنوز به غلظتی که باید به دست می آید، نرسیده است. این بدان معنی است که شما باید کمی آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آرد ذکر شده در دستور غذا را آماده می کنید. حالا این مقدار بسته به کیفیت آرد می تواند کم یا زیاد شود.
۶- نکته بسیار مهمی که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید این است که به هیچ عنوان در فر را قبل از ۳۰ دقیقه باز نکنید. اگر این کار را بکنید، تمام تلاش شما به هدر خواهد رفت. چون کیک شما بلند نمی شود.
۷- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد نتیجه خوبی نخواهید گرفت. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که موقع ریختن مواد کیک ۱/۳ قالبتون خالی باشه. البته همه اینها نیاز به تجربه دارد. شاید اولین بار است که نمی دانید کدام فرمت مناسب است. باید کیک را چندین بار درست کنید تا چشمتان به ابعاد آن عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۸- اگر می خواهید کیک را داخل قالب بریزید از وسط بریزید. سپس آن را در اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را در قالب بریزید تا مواد به طور مساوی در همه جا پخش شوند. نکته مهم دیگر در پخت کیک، انتخاب مواد قالب است. قالب های مختلف و گران قیمت زیادی در بازار وجود دارد. زمانی که برای خرید یک قالب می روید، ممکن است به دلیل تنوع در انتخاب قالب دچار سردرگمی شوید. یکی از بهترین قالب ها برای تهیه انواع کیک با قیمت مناسب نسبت به قالب های دیگر، قالب های گالوانیزه است که معمولا در تمامی شیرینی فروشی ها می توانید آن را تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و اشکال مختلف موجود هستند.