
فرار کن امروزه بعید است که کسی ماکارونی را با رنگ، ظاهر، عطر و سس خاصی که دل همه را آب می کند دوست نداشته باشد. پاستا از زمان اختراع خود تا به امروز تغییرات زیادی کرده است و می توان گفت که هر سرآشپزی با دستور پخت خود ماکارونی می پزد و در این میان پاستا ایتالیایی محبوب ترین ماکارونی در بین انواع پاستا است. پاستا به قدری در جهان محبوب و پرطرفدار است که در تقویم جهانی ۲۵ اکتبر به عنوان روز جهانی پاستا نامگذاری شده است. پاستا یکی از غذاهای ملی ایتالیاست که در فرهنگ غذایی این کشور جایگاه ویژه ای دارد و به روش ها و طعم های مختلف طبخ می شود. می توان گفت ایتالیا بیش از ۳۰۰ نوع پاستا خشک مانند پاستا پروانه ای، پنه، اسپاگتی، ماکارونی، فتوچینی، روتینی، بوکاتینی، ریگاتونی و … تولید می کند. کلمه پاستا از ریشه سیسیلی به معنای خمیری است که با انرژی زیاد ورز داده شده است. در بین پاستاهایی که خورده اید توصیه می کنیم یک بار پاستا ترکی را امتحان کنید که این روزها در فضای مجازی ویروسی شده و طعم بسیار متفاوتی دارد و طرز طبخ آن کمی با ماکارونی ایتالیایی متفاوت است. اگر می خواهید این ماکارونی خوشمزه را در خانه درست کنید، این مطلب را با آموزش پاستا ترکی دنبال کنید.
مواد لازم
فرم پاستا: ۱ بسته
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز: ۱ عدد
کره: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و فلفل: به میزان لازم
مواد لازم برای سس پاستا
ماست سفت بدون آب یا ماست ساده: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: ۳ حبه
آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
سماق، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
جعفری تازه و خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده: ۱ عدد
طرز تهیه
برای تهیه این پاستا خوشمزه ابتدا پیاز را پوست گرفته و به قطعات کوچک برش دهید. در تابه ای کمی روغن بریزید و روی اجاق گاز بریزید سپس پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و بعد از سی ثانیه چرخ کرده را به زونا پیاز سرخ شده اضافه کنید. کمی نمک، پودر سیر، فلفل سیاه و پاپریکا را به گوشت اضافه کنید و گوشت و پیاز را به مدت ۱ دقیقه تفت دهید و در آخر رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید. درب تابه را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. پس از جوشیدن پاستا را آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. ماست را در ظرفی بریزید، سپس سیر له شده، آبلیمو، سماق و نمک را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ماست کمی رقیق شود. حالا ماکارونی آبکش شده را در ظرف سرو بریزید و سس ماست را وسط پاستا بریزید و با قاشق خوب پخش کنید سپس سس گوشت را روی سس ماست بریزید. در مرحله آخر کره را داخل تابه بریزید تا آب شود سپس کمی فلفل قرمز و نعنا خشک را به کره اضافه کنید و سی ثانیه تفت دهید سپس از فر خارج کرده و کره آب شده را روی ماکارونی و سس گوشت بریزید. در آخر پاستا را با جعفری ریز خرد شده و گوجه فرنگی خلال شده تزیین کرده و میل کنید.
نکات مهم
امروزه ماکارونی در اشکال و انواع مختلف در فروشگاه های مواد غذایی موجود است. بهتر است از پاستا پنه برای تهیه ماکارونی در خانه استفاده کنید. چون معمولا پاستا را با پنه درست می کنند. اگر پاستا پنه ندارید می توانید از انواع دیگر پاستا استفاده کنید. هنگام جوشاندن پاستا پنه، مراقب باشید که زیاد نپزد. بافت پاستا باید زیر دندان احساس شود و خیلی له نشود. پس از خشک شدن پاستا، هرگز پاستا را با آب ماکارونی نشویید.
– سعی کنید برای تهیه ماکارونی ترکی از ماست یونانی کم آب و جامد یا ماست پرچرب استفاده کنید.
برای توضیح مختصر کاربرد انواع پیاز، باید از محبوب ترین عضو خانواده پیاز یعنی پیاز زرد شروع کنیم. این بهترین گزینه برای پخت پیاز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر مصارف تقریباً شبیه پیاز قرمز است و می توان آن را به صورت خام و یا در سالاد و سوپ مصرف کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی نیز یک انتخاب عالی است. پیاز قرمز نسبت به پیازهای سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به دلیل رنگ زیبایی که دارد می توان از آن برای تزیین بشقاب غذا استفاده کرد. همچنین برای کباب کردن، سالاد و ساندویچ انتخاب خوبی است. پیاز قرمز به غذا طعم کافی نمی بخشد. بنابراین معمولاً برای پخت و پز استفاده نمی شوند.